Alles in 1 pakket

Alles-in-1 pakket

Wat superleuk dat je lid wilt worden van TV Metgensbleek! Of misschien zit je nog niet op tennis maar wil je meer weten over onze vereniging.

Op deze pagina lees jij en je ouders alles over tennis voor kinderen tot met en 12 jaar. We vertellen je over:

• het lidmaatschap
• de trainingen
• de competitie (ook wel Tenniskids genoemd)
• clubtoernooien en -activiteiten

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen? Stel ze dan gerust via: jeugdcommissie@metgensbleek.nl

lidmaatschap

Voor de jeugd t/m 12 jaar kent TV Metgensbleek een Alles-in-1 lidmaatschap. Alles-in-1 betekent, dat je:

BASIS

PLUS

1 x in de week trainen *)

2 x in de week trainen *)

onbeperkt vrij spelen op de club

onbeperkt vrij spelen op de
club

competitie spelen **)

competitie spelen **)

alle clubtoernooien en -activiteiten

alle clubtoernooien en -activiteiten

Totaal EUR 255,–

Totaal EUR 395,–

Het lidmaatschap loopt van 1 april t/m 31 maart.

*) In totaal wordt er 17 weken les gegeven in het zomerseizoen en 19 weken in het winterseizoen.

**) na een half jaar trainen wordt je ingedeeld in een competitieteam op jouw niveau. Voor ervaren jeugdtennissers zullen we overleggen mbt de competitie

trainingen

De tennislessen voor de jeugd worden verzorgd door tennisschool Heinerman Tennis. Christian en zijn enthousiaste team leren je graag alles over het tennisspel.

Met het alles-in-1 lidmaatschap word je automatisch ingedeeld voor de zomer- en de wintertraining.

• Je kan kiezen tussen 1x of 2x in de week trainen.
• De trainingen zijn in de middag
• 1 lesuur duurt 50 minuten
• maximaal lesgegeven met 8 kinderen tegelijk op 2 banen.

Het zomerseizoen begint in april en het winterseizoen begint in oktober. Eind maart en eind september wordt de trainingsindeling gemaakt. De indeling wordt gemaakt door de trainers op basis van leeftijd, niveau en beschikbaarheid.

competitie tenniskids

Tenniskids 
De tenniskids competitie bestaat uit de Rode, Oranje en Groene competitie. De competitie wordt georganiseerd op zondagochtend. In het voorjaar speel je ongeveer 8 keer en in het najaar ongeveer 5 keer.

Op de volgende pagina’s leggen we per kleur uit hoe de competitie in zijn werk gaat. Jouw ouders spelen  een belangrijke rol bij de tenniscompetitie. Tijdens de competitie vragen we altijd de hulp van de ouders. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de banen worden klaargezet en ook weer worden opgeruimd. Het is goed om als ouder bekend te zijn met de tennistelling en de regels, uiteraard helpen we daarbij vanuit de vereniging. Daarnaast zorg je als thuisspelende club altijd voor iets lekkers voor het team, en voor de tegenstanders die te gast zijn op ons tennispark. We zorgen er altijd voor de tegenstanders gastvrij ontvangen worden.

Tenniskids Rood Rood – Bij Rood speel je een wedstrijd tot de 7 punten. Er is een normale telling (1,2,3). De speler die het eerst 7 punten haalt wint de wedstrijd. (7-6 is einde partij) – Je serveert om de beurt. Klik op de afbeelding hieronder en in het filmpje zal alles nog kort worden uitgelegd. 

https://youtu.be/yL91Rl_CTYg 

Tenniskids Oranje Oranje (8 t/m 10 jaar) – Een wedstrijd in Oranje bestaat uit 4 gewonnen games. Een game win je door 4 punten te winnen. De puntentelling gaat als volgt: 15 – 30 – 40 – game. Bij de stand 40-40 geldt het Beslissend Punt Systeem: het winnende punt levert de game op. De ontvanger bepaalt vanaf welke kant de serveerder het punt moet spelen. – Bij een 3-3 stand in games wordt een beslissende game gespeeld. Bij een oneven gamestand wissel je van speelhelft. – Je serveert om-en-om een game. Klik op de afbeelding hieronder en in het filmpje zal alles nog kort worden uitgelegd. 

https://youtu.be/pE2aM8WorIk 

Tenniskids Groen Groen (10 t/m 12 jaar) – Je speelt 2 sets om 4 gewonnen games met een verschil van 2 games. (4-2 of 5-3 bijvoorbeeld). Een game win je door 4 punten te winnen. De puntentelling gaat als volgt: 15 – 30 – 40 – game. Bij de stand 40-40 speel je een beslissend punt. Het winnende punt levert de game op. – Bij 4-4- in de set speel je een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten): De speler die aan de beurt is om te serveren, serveert vanaf rechts voor het eerste punt. De tegenpartij serveert daarna vanaf links voor het tweede punt en vanaf rechts voor het derde punt. Iedere speler serveert daarna steeds voor 2 punten. Er is een normale telling (1,2,3). Degene die het eerst 7 punten haalt, met een verschil van 2 punten, wint de tiebreak. De set is dan gewonnen met 5-4. Na iedere 6 punten wissel je van speelhelft. – Is het 1-1 in sets? Dan speel je een beslissende tiebreak tot de 7. Klik op de afbeelding hieronder en in het filmpje zal alles nog kort worden uitgelegd. 

 

https://youtu.be/Xp4DRRqY9Ow 

Clubtoernooien en activiteiten

Naast de training en de competitie is er nog veel meer te doen bij TV Metgensbleek! Op deze site kun je de jaarkalender vinden met alle activiteiten die we voor de jeugd organiseren. We organiseren het hele jaar door leuke activiteiten, zoals een zoals het Koek en Zopie toernooi, Lente toernooi en natuurlijk de clubkampioenschappen. Voor al deze activiteiten doe je automatisch mee met het alles-in-1 lidmaatschap. 

Clubkampioenschappen 
Een keer per jaar organiseren we de clubkampioenschappen. Tijdens dit toernooi neem je het op tegen tegenstanders van je eigen club. Word jij de beste in jouw categorie?