Over ons

Historie

In vroegere tijden waren er op de grond van het tennispark Randenbroek, waar TV Metgensbleek van 1989 t/m 1999 haar activiteiten had, wasserijen gevestigd. In de tijd dat alle straten een naam kregen, was hier de wasserij/blekerij van mevrouw Metgen. Een deel van het terrein was bleek en een ander deel schapenweide. 

Het zandpad ervoor werd dus al snel Metgensbleek genoemd. Een historische naam dus. In 1948 verdween de wasserij en werd er een tennispark aangelegd met de naam Randenbroek. Het voormalige zandpad langs de Metgensbleek heet nu Ringweg Randenbroek. 

Wasserij Metgen 

Metgensbleek, een blekerij bij het landgoed Randenbroek, ca 1935.

Accomodatie

Onze club in Amersfoort beschikt over vier kunstgras tennisbanen met ledverlichting, een hardcourt trainingsbaan en een oefenkooi.

In 1999 is TV Metgensbleek verhuisd naar park Liendert waar de accommodatie wordt gedeeld met handbalvereniging ASC ’91. De bar exploitatie wordt in het geheel verzorgd door stichting SK’93, hierdoor hoefden tennisleden geen verplichte bardienst te draaien. Echter, vanwege een tekort aan vrijwilligers voor de stichting, heeft TV Metgensbleek per 2023 verplichte bardiensten ingevoerd voor volwassenen.

De verwachting is dat in 2023 of 2024 het huidige sportpark wordt verplaatst naar de andere kant van de Parelhoenstraat. Op dit sportpark kan TV Metgensbleek dan beschikken over 5 verlichte kunstgrasbanen.

Bestuur

Verschillende bestuursleden kunt u rechtstreeks een mail sturen.

NaamAanspreekpunt voorEmailadres
Jan Hille Noordhof (Voorzitter)
Barcommissie,
Onafhankelijk vertrouwenspersoon,
Commissie van Beroep
voorzitter@metgensbleek.nl
Carla Jansen (Secretaris)Secretariaatsecretaris@metgensbleek.nl
Astrid van Veldhuizen (Penningmeester)Ledenadministratie, Kascommissiepenningmeester@metgensbleek.nl
Onno Flapper (Algemene zaken)VCL, Tennisschool 
Fons Delforterie (Algemene zaken)Parkcommissie, Ledencommissie, Sponsorcommissie 
André van der Wit (Algemene zaken)Toernooicommissie, Jeugdcommissie, Afhangbord, Communicatieinfo@metgensbleek.nl
Vacature (Algemene zaken)  

Vertrouwenspersoon

Lekker tennissen met elkaar, dat willen we allemaal. Toch kan het gebeuren dat je tijdens of na het tennissen te maken krijgt met ongewenste omgangsvormen zoals seksuele intimidatie, agressie, geweld, pesten of discriminatie. Ben je lid van TV Metgensbleek en heb je te maken met ongewenst gedrag van tennissers, trainers/coaches, of andere mensen die bij tennisactiviteiten zijn betrokken? Dan kun je contact opnemen met onze vertrouwenscontactpersoon Marian Gerritsen.

 Je kunt bij haar terecht als je denkt dat je slachtoffer bent of dreigt te worden van ongewenste omgangsvormen of als je vragen hebt over dit onderwerp.

 Wat kan de vertrouwenscontactpersoon voor je doen?

De vertrouwenscontactpersoon is er voor jou. Zij neemt je serieus en luistert naar je verhaal. Ze wijst je de weg bij het zoeken naar oplossingen, verwijst je – indien nodig – door naar de vertrouwenspersoon van landelijke sportkoepel NOC*NSF én gaat vertrouwelijk met je verhaal om.

 Praktische informatie

Marian Gerritsen is te bereiken via het e-mailadres: vertrouwenspersoon@metgensbleek.nl.

Je hoeft hierin geen informatie te geven. Alleen de melding dat je haar, als vertrouwenspersoon, wilt spreken is voldoende. Via mail of telefoon wordt er dan een afspraak gemaakt

 Kan je haar niet direct bereiken, dan kun je ook contact opnemen met een vertrouwenspersoon van NOC*NSF, via vertrouwenspuntsport@nocnsf.nl of per telefoon: 0900 202 55 90 (gebruikelijke belkosten) van maandag t/m vrijdag 08.00 t/m 20.00 uur.

Commissies

Clubkampioenschappen commissie

Mailadres: clubkampioenschappen@metgensbleek.nl

Jeugdcommissie

Mailadres: jeugdcommissie@metgensbleek.nl

Toernooicommissie Metgensbleek Open

Mailadres: tcmetgensbleekopen@metgensbleek.nl

Toernooicommissie Regenboog

Mailadres: tcregenboog@metgensbleek.nl

Wintercompetitie commissie

Mailadres: wintercompetitie@metgensbleek.nl

Kascommissie

Mailadres: kas@metgensbleek.nl

Commisie lief & leed

Mailadres: liefenleed@metgensbleek.nl

Vrijwilligers commissie

Mailadres: vrijwilligers@metgensbleek.nl

Parkcommissie

Mailadres: parkcommissie@metgensbleek.nl

Commissie van beroep 

Mailadres: beroep@metgensbleek.nl

Verenigingscompetitie leiders

Mailadres: vcl@metgensbleek.nl

Barcommissie

Mailadres: bar@metgensbleek.nl

Ledenadministratie

Mailadres: ledenadministratie@metgensbleek.nl

Sponsorcommisie

Maildres: sponsorcommissie@metgensbleek.nl

Kopen voor je club

Jouw online aankopen zijn geld waard. Met één klik extra EURO's voor je club

AED

Wij hebben al jaren een AED die iedereen kan pakken als dat nodig is. De AED hangt in de gang naar het afhangbord, gelijk in de eerste kast aan de linkerkant. Op de deur zit een duidelijke AED-sticker. Jaarlijks organiseren we ook een AED cursus voor onze leden. Deelname aan de cursus is gratis en tot nu toe wordt deze cursus in het clubhuis gegeven. Per cursus kunnen ca 15 deelnemers meedoen en krijgen na afloop van de cursus een certificaat.

onze sponsoren: