Vrij spelen

vrijspelen en Afhangen

Wanneer kun je op onze banen spelen?

Als je lid bent van onze vereniging kun je vrijwel 365 dagen per jaar vrij spelen op al onze tennisbanen, ook in de winter dus. Op dagen dat er competitiewedstrijden of toernooien zijn, zijn de meeste banen in gebruik, maar we streven er naar om altijd één baan beschikbaar te houden om vrij te spelen.

Soms zorgen de weersomstandigheden voor het sluiten van de tennisbanen. Wanneer de tennisbanen bevroren zijn geweest en de dooi intreedt, worden de banen gesloten, om te voorkomen dat er kuilen in ontstaan. Op onze website wordt het sluiten en openen van de banen als gevolg van de weersomstandigheden aangegeven.

Verder kun je altijd terecht. Zelfs wanneer er verder niemand is en de kantine gesloten is, kun je het park betreden en gebruik maken van de kleedkamers en toiletten

Afhangen

Een baan reserveren, oftwel afhangen, kan op 2 manieren:

· via de KNLTB Club App kun je baan 1, 3 en 4 afhangen. Je mag maximaal 1 reservering op een dag doen via de app. Wil je nog een keer spelen dan kan dat alleen via het didgitale afhangbord op de club. Heb je afgehangen via de KNLTB App dan moet de “hoofdboeker” zich uiterlijk 5 minuten voor de speeltijd melden met zijn KNLTB pasje op het afhangbord, als dat niet of te laat wordt gedaan dan vervalt de reservering en mogen anderen de baan gebruiken.Degene die een reservering doet en de spelers invoert in de App is automatisch “hoofdboeker” en hij / zij is verantwoordelijk voor de juiste vermelding op het afhangbord. Als je binnen 1 uur wilt gaan spelen dan kan dat niet via de App en moet je op de baan het afhangbord gebruiken.

· via het afhangbord – kun je alle banen afhangen dus ook baan 2, voor zowel 1e en eventueel 2e + 3e keer spelen Wil je dus na het 1e spel nogmaals spelen dan hang je af via het afhangbord Via het afhangbord in de gang kan dus altijd afgehangen worden. Is je baan na de 1e keer spelen niet afgehangen door een ander dan mag je gewoon doorspelen. Heeft een ander wel afgehangen dan kun je op het afhangbord een 2e boeking doen (maximaal 3 boekingen per dag) na iedere boeking is er een pauze van 5 minuten waarin je niet kunt afhangen.

Een reservering voor een single (of met 3 spelers) is 30 minuten. Voor een dubbel geldt een duur van 45 minuten

Afhangen met introcucé

  • Ieder lid mag vijf keer per jaar iemand introduceren.
  • Er mogen geen eigen leden worden geïntroduceerd.
  • Je mag slechts 1 persoon per keer introduceren en niet met 2 of 3 personen tegelijk.
  • Het tarief is voor senioren € 4,00 en voor junioren € 2,00 per dagdeel.

Vul de voor- en achternaam duidelijk in op het afhangbord en ook op de envelop. Voor je gaat tennissen doe je het geld in de envelop en die deponeer je vervolgens in de witte brievenbus. Vanaf 1 oktober 2020 is er een nieuwe regeling ingegaan. Als een introducé besluit om lid te worden dan wordt het aantal malen dat hij € 4,00 heeft betaald afgetrokken van de rekening voor het lidmaatschap. Dit is alleen mogelijk als de envelop duidelijk is ingevuld.

Tossen


Wat is tossen?

Naast het vrij spelen kennen we de gezamenlijke toss-tijden, n.l. op dinsdagmorgen en donderdagmorgen van 9 tot 12 uur plus op donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. Vrijspelen is tijdens de toss-uren niet mogelijk van iedereen die komt wordt verwacht dat hij /zij aan de toss meedoet. De toss-leider neemt alle pasjes van de aanwezigen, schudt die door elkaar en trekt willekeurig 4 x 4 pasjes uit de stapel. Die 4 teams gaan een half uur tennissen en daarna worden op dezelfde wijze weer nieuwe teams gevormd. Een leuk systeem waarbij je ook de andere leden leert kennen.