Vrij spelen

Afhangen

Afhangen kan ook met de KNLTB ClubApp die je op je smartphone kunt zetten. Maar die kun je niet gebruiken zonder een KNLTB ledenpasje. Zie hieronder de “speel” regels. 
Afhangen kan nu op 2 manieren:

 1. via de KNLTB App – alleen voor de 1e keer spelen op een dag (overdag kan dat op alle banen maar na 18.00 uur alleen op baan 3+4) Heb je afgehangen via de KNLTB App dan moet de “hoofdboeker” zich uiterlijk 5 minuten voor de speeltijd melden met zijn KNLTB pasje op het afhangbord, als dat niet of te laat wordt gedaan dan vervalt de reservering en mogen anderen de baan gebruiken.Degene die een reservering doet en de spelers invoert in de App is automatisch “hoofdboeker” en hij / zij is verantwoordelijk voor de juiste vermelding op het afhangbord. Als je binnen 1 uur wilt gaan spelen dan kan dat niet via de App en moet je op de baan het afhangbord gebruiken.

   

 2. via het afhangbord – zowel voor 1e en eventueel 2e + 3e keer spelen
  Wil je dus na het 1e spel nogmaals spelen dan hang je af via het afhangbord
  Via het afhangbord in de gang kan dus altijd afgehangen worden.
  Is je baan na de 1e keer spelen niet afgehangen door een ander dan mag je gewoon doorspelen.
  Heeft een ander wel afgehangen dan kun je op het afhangbord een 2e boeking doen  (maximaal 3 boekingen per dag) na iedere boeking is er een pauze van 5 minuten waarin je niet kunt afhangen.

Gaat het afhangen niet goed – meld dat dan met een mailtje naar secretaris@metgensbleek.nl

Voor afhangen gelden uiteraard ook de huidige coronaregels. De huidige coronaregels zijn hier te vinden.

Afhangen met introcucé

 • Ieder lid mag vijf keer per jaar iemand introduceren.
 • Er mogen geen eigen leden worden geïntroduceerd.
 • Je mag slechts 1 persoon per keer introduceren en niet met 2 of 3 personen tegelijk.
 • Het tarief is voor senioren € 4,00 en voor junioren € 2,00 per dagdeel.

Vul de voor- en achternaam duidelijk in op het afhangbord en ook op de envelop. Voor je gaat tennissen doe je het geld in de envelop en die deponeer je vervolgens in de witte brievenbus. Vanaf 1 oktober 2020 is er een nieuwe regeling ingegaan. Als een introducé besluit om lid te worden dan wordt het aantal malen dat hij € 4,00 heeft betaald afgetrokken van de rekening voor het lidmaatschap. Dit is alleen mogelijk als de envelop duidelijk is ingevuld.

Tossen


Wat is tossen?

Naast het vrij spelen kennen we de gezamenlijke toss-tijden, n.l. op dinsdagmorgen en donderdagmorgen van 9 tot 12 uur plus op donderdagavond van 19.30 tot 22.00 uur. Vrijspelen is tijdens de toss-uren niet mogelijk van iedereen die komt wordt verwacht dat hij /zij aan de toss meedoet. De toss-leider neemt alle pasjes van de aanwezigen, schudt die door elkaar en trekt willekeurig 4 x 4 pasjes uit de stapel. Die 4 teams gaan een half uur tennissen en daarna worden op dezelfde wijze weer nieuwe teams gevormd. Een leuk systeem waarbij je ook de andere leden leert kennen.

OPEN DAG

Regelmatig houden we een open dag, meestal in week 12. Helaas was dat dit jaar niet mogelijk vanwege het coronavirus.

Zodra hierover meer bekend is voor het jaar 2021 zal hier de uitgebreide informatie verschijnen.